Varis Çorabının 14 Faydası

12-06-2023 08:50
Varis Çorabının 14 Faydası

Son zamanlarda varis çorabı denemeyi düşünüyor ancak vereceğiniz paraya değip değmeyeceğinden emin değilseniz o zaman sizler için hazırladığımız bu yazımız aklınızdaki soruların giderilmesini sağlamanın yanı sıra varis çoraplarının sağlığınızı nasıl iyileştireceğini ve yaralanmaları nasıl önleyeceğini de anlayabilirsiniz.

Varis Çorabının faydaları Nelerdir?

Medikalcim Burada tarafından da ürün yelpazesi içerinde geniş bir yer alan varis çorabı çeşitleri sağlığı birçok farklı açıdan desteklemektedir.

Kalp yetmezliği ve Felçlerin Önlenmesi

Genellikle bacak damarlarında meydana gelen derin ven trombozu veya venöz tromboz, vücudun derin bir damarında kan pıhtısının gelişmesi durumudur. Oluşan bu pıhtının hayati bir damara yerleşmesi durumunda ise ciddi komplikasyonlar söz konusu olmaktadır. Örneğin pıhtının kalbe ulaşması durumunda kalp yetmezliği, beyne ulaşması durumunda ise felce sebep olmaktadır.

Destekleyici Lenfödem ve Periferik Ödem Tedavisi

Lenfatik sistem vücudun enfeksiyonlar ile savaşmasını sağlarken aynı zamanda fazla sıvıyı boşaltmakla da görevli olmaktadır. Özellikle kol ve bacaklarda biriken sıvı uzuvların şişmesine neden olmaktadır. Kullanılan basınçlı çoraplar ise sıvının etkilenen uzuvlardan uzaklaştırılmasını sağlamaktadır.

Kronik Venöz Yetmezlik, Varis ve Örümcek Damar Tedavisi

Varimed markalı varis çorabı sağlamış olduğu faydalardan birisi de yaşlanan ven duvarlarının esnemesinden veya hatalı kapakçıklardan kaynaklanan venöz yetmezliğin tedavisi olmaktadır. Kapakların açılıp kanın kalp yönünde hareket etmesini ve kanın geri akmaması için hemen kapanmasını sağlarlar. Kapakçıkların görevlerini yerine getirememesi durumunda ise cilt yüzeyinin altında şişkin, büyük ve morumsu damarlar görünmektedir. Varis olarak adlandırılan bu damarların tedavi edilmemesi durumunda ise venöz hastalığın çok daha ciddi formaları ortaya çıkmaktadır.

Diyabet Yönetimi

Diyabet hastalarının DVT’ye ve venöz yetmezliğe eğilimli olması sebebiyle varis çorapları uygun dalaşımın korunmasına yardımcı olmaktadır. Bunun yanında dolaşım bozukluğu sebebiyle ayaklarda oluşan his azalmasının bir sonucu olarak ortaya çıkan ve fark edilmeyen yaraların geliştirilmesini önlemektedir.

Diyabet hastalarının ayaklarında oluşan bu yaraların zamanında tedavi edilmemesi durumunda ise ortaya hayati tehlikeler çıkmaktadır. Bu sebeple de diyabet hastalarının özellikle ekstra dolgulu diyabetik varis çoraplarının sürtünmeyi engellemesi yaraya neden olan kabarcık oluşumunun engellenmesini sağlamaktadır.

Tamamlayıcı Kanser tedavisi

Varis çorapları kanser hastalığının tedavisinde uygulanan kemoterapi ve radyasyon tedavisinin yan etkilerinin hafifletilmesi için de kullanılmaktadır. Tedavinin sebep olduğu semptomların içerisinde sıvı tutulmasına bağlı olarak bacakların şişmesi bulunmaktadır. Doktorun tavsiye ettiği şekilde Varimed markalı varis çorabı kullanımı ödemin atılmasına yardımcı olacaktır.

Hamilelikte Bacak Sağlığının İyileştirilmesi

Hamilelikte sıklıkla görülen şiş ve ağrılı ayaklar, artan kan hacmi sebebiyle ortaya çıkmaktadır. Hormonal değişikliklere bağlı olarak artan kanın yanı sıra büyüyen rahmin bacaklara uyguladığı basınç sebebiyle bacaklardan kalbe giden kan akışının yavaşlaması söz konusu olmaktadır. Bu sebeple de hamilelikte kullanılan varis çorapları kalbe giden kan akışının hızlanmasını sağlaması sayesinde bacaklardaki şişkinliklerin de azalmasını sağlamaktadır.

Kilo Kaybını Destekler

Varis çorapları dolaşımı iyileştirmesinin yanı sıra kasları da desteklemektedir. Bu artıları sizlerin daha uzun süre egzersiz yapmanıza imkan sağlayacağı için daha fazla motive olmanızı da sağlayacaktır. Bunun yanında çoraplar aşırı yağ içeren vücut kısımlarını kompakt bir şekilde topladığı için vücudun genel şeklinin iyileşmesine de yardımcı olmaktadır.

Topuk Ağrısını Hafifletmek

Medikalcim Burada tarafından da sizlere sunulan varis çoraplarının bir diğer artısı ise topukta oluşan ağrıların hafiflemesini sağlamaktır. Özellikle iltihap sebebiyle oluşan ve bıçak saplanır gibi yaşanan ağrılar topuktan ayak bileğine kadar saran varis çorapları sayesinde hafiflemesi mümkün olmaktadır.

İltihap sebebiyle yaşanılan bu ağrılarının giderilmesi için başka bir tedavi yöntemi bulunmamasından dolayı kullanılan varis çorapları aynı zamanda iltihabın azalmasını da sağlamaktadır.

Bazı Kaşıntı Türlerinin Önlenmesi

Egzersize bağlı olarak ortaya çıkan golfçü vasküliti ve epcot döküntüsünün önlenmesinde son derece etkili olan varis çorapları aynı zamanda sıcak ve nemli havalarda uzun süre ayakta kalmaya ya da yürümeye bağlı olarak ortaya çıkan sorunların giderilmesinde de etkili olmaktadır. Bunların yanında lenfödem sebebiyle oluşan kaşıntıların giderilmesini de sağlamaktadır.

Artritten Kurtulma

Varis çorapları artriti olan kişileri fiziksel açıdan desteklemesinin yanı sıra gelişmiş kan akışı ağrının hafiflemesini de sağlamaktadır.

Hareketsizlik Sebebiyle Ayakların Şişmesini Önler

Masa başı işlerinde uzun saatler geçiren ya da uzun yolculuk yapanlar için de varis çorapları son derece yardımcı olmaktadır. Hareketsizlik halinde bile kan akışının düzenli bir şekilde gerçekleşmesini sağladıkları için hareketsizliğe bağlı semptomların önlenmesini sağlamaktadır.

Ameliyat Sonrası İyileşme

Ameliyat sonrasında dokuların daha hızlı bir şekilde iyileşmesi için daha fazla oksijene ihtiyaç duyulmaktadır. Varis çoraplarının dolaşımı düzenlemesi sayesinde ise dokuların ihtiyacı olan oksijen sağlanmaktadır. Bunun yanında ameliyat sonrası pıhtı oluşum riskinin bulunması sebebiyle de kullanılan varis çorapları pıhtı oluşumunu engellemektedir.

Uzun Süre Ayakta Kalan Kişiler İçin

Bazı meslekler bütün gün ayakta kalmamıza neden olmaktadır. Bu kişilerin en çok şikayet ettiği noktalar ise şişmiş ve ağrıyan bacaklar oluyor. Özellikle kademeli olarak basınç uygulan varis çorabı çeşitleri yorgun kasların daha fazla oksijen almasına yardımcı olacağı için şikayetlerin azalmasını sağlamaktadır.

Yaralanmayı Önler

Varis çorabı kullanmak spordaki performansı arttırmasının yanı sıra spor yaralanma riskinin de minimum seviyeye inmesine yardımcı olmaktadır. Özellikle yaralanma ihtimalinin daha fazla olduğu sporlarda riskin gerçekleşmesini önlemede son derece etkili olmaktadır.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.